tiistai 8. helmikuuta 2011

Alkuvaiheita

Pyrin tässä kohdin selventämään pikaisesti mitä Corvetelle on tähän mennessä tehty, tästä eteenpäin keskityn lähinnä omiini tai läheisesti omiin tekemisiini liittyviin töihin. Yleiset turinat projektin etenemisestä löytyvät "virallisilta" projektisivustoilta täältä: http://pintakilta.wikispaces.com/3.+Projektit

Ostohetkellä auto oli ilmeisesti ollut vielä kohtalaisen hyväkuntoisen näköinen ulkokuosiltaan:


Auto saapui meille viikko ennen joululomaa ja silloin kunto oli tälläinen
Eli Corvette oli ollut jo pienessä korjauksessa ennen meille tuontia, konemuovin cowlia oli kasvatettu ja peiton ja keulan rakoja oli muokkailtu ja korjattu.

Ennen Corveten tuloa olin ainakin itse ehkä liiankin toiveekkaalla tuulella, siihen nähden että tämä ei ole ihan ensimmäinen projektini... Jotenkin olin kuvitellut että selviämme helpolla vanhan maalin poistolla ja muutamien vaurioiden korjauksella. Eihän se nyt ihan näin mennyt, maalikerroksia oli loppujen lopuksi n. 17, joukossa joitain erittäin sitkeitäkin kerroksia, osittain pehmeitä, paperin tukkivia kerroksia sekä kittiä. Parhaimmillaan vanhojen korjauksien kohdalla maalikerrosten välissä oli hartsia ja lasikuitua alkuperäisen maalin päällä, helpottaen työtä entisestään... Luonnollisesti suurin osa näistä hartsi/maali kerroksista olivat käsihiontaa vaativissa kohdissa, ettei menisi liian helpoksi.
  Eikä niitä korjauksia vaativia kohtiakaan niin vähää ollut, samaa tahtia maalia poistaessa löytyi aina uusia joko halkeamia tai sitten suoraan sanottuna päin persettä tehtyjä korjauksia, ilmeisesti Amerikan ajoilta.

Tässä vielä suoritamme hyvillä mielin vaurioiden kartoitusta. Loppujen lopuksi halkeamia tai vastaavia vaurioita ei kovinkaan paljon näkynyt maalipinnan päälle.
Voi kun olisivat tässä tienneet mikä odottaa... Siinä olisivat opettajat ihmeissään katsoneet kun oppilaista näkyy enään pieni vilaus pihalla... :D


Hiontoja aloitettu



Tällä hetkellä käytännössä kaikki maali on hiottu pois, korjaukset suoritettu. Opettajien aikataulutavoite: auto eristemaalattuna talvilomaan mennessä (vko 9), oppilasjohdon tavoite: auto eristemaalattuna tämän viikon aikana.

Loppukevennys:
Perjantai, klo. 15.40, koulu loppunut 14.45
Lapsityövoimaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti