sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Loppusuoralla

Tässä vaiheessa uskaltaa jo ehkä hieman huokaista helpotuksesta, Corvette saadaan ainakin pääosin valmiina messuille. Viime viikolla saatiin viimeisetkin lakkaukset sekä korille että irto osille suoritettua. Viimeinen lakkaus suoritettiin tavallista enemmän siliävällä lakalla ja hitaalla kovetteella. Lisäksi haihdutusajat pidettiin todella pitkinä, juurikin paremman siliämisen takia. Vaikka itse sanonkin niin hyvää jälkeä tuli, lukuunottamatta melkoista roskamäärää korissa. Roskaisuus johtui pääasiassa siitä, että maalaamossa oli todella paljon lakkaajia, joiden edestakaisin juoksentelu luonnollisesti nostattaa roskaa... Toinen syy oli inhimillisessä erheessä, suojamuovi oli kiinnitetty väärinpäin. Käyttämässämme suojamuovissa ainoastaan toinen puoli on staattinen, eli roskia itseensä kiinnittävä, toinen puoli ei. Päätelkää loppu itse.
 Mutta roskat nyt ovat pieni murhe ja voimme olla tyytyväisiä sillä lakkapinta on kuitenkin erittäin hyvä. Roskien kiillotuskin aloitettiin jo viime viikolla. Hieman jäi homma taas perjantaina vaiheeseen kun opettajat taas napsivat valot pois etuajassa. Pimeässä on vaikea havaita kaikkia roskia. Silmälasitkin joutuu kohta hommaamaan kun silmiä särkee jatkuva pimeässä tihrustelu.
Perjantaina myös Marikan kanssa kiinnitimme suurimmat irto-osat paikalleen, konepellin, ovet ja luukkulamput. Targa-palatkin asettelimme hetkeksi paikalleen jotta pääsisimme ihastelemaan valmista tuotetta. Hyvältähän se näytti. Kimmo ja Kimi tulivat kaiketi tänään kokoamaan lopun auton valmiiksi?
Huomenna sitten jatkamme auton kiillottamista. Sitten rupeaakin olemaan valmista. Mitäs sitten tehtäisiin?

Auto suojattuna viimeistä kertaa, aluksi teimme muutamia paikkamaalauksia ennen viimeistä lakkausta.
Kuvista sen verran, että tuota sävyä nyt en jaksa ruveta sensuroimaan, kaikki sen kuitenkin tietää jo, mutta raidoista en edelleenkään laita kuvia, lopputuloksen voi tulla katsomaan paikan päälle messuille

Salla lakkaamassa. Aloitimme lakkauksen kevyellä harsopinnalla. Aluksi oli tarkoitus harsottaa vain raidat ja paikkamaalatut kohdat, mutta kun niitä oli niin tiheään, niin päädyimme harsottamaan koko pinnan. Tämän jälkeen kun pinta oli sopivan nihkeä vedimme ensimmäisen paksun kerroksen lakkaa.

Ensimmäinen kerros lakkaa vedettynä lokasuojaan. Roosa "the Hobbitt" elementissään, kiipeämässä lakkaamaan keulan alaosia.

Jälkimmäinen kerros vedettynä. Pidimme kerrosten välissä tunnin välihaihdutuksen, sillä käytimme hidasta kovetetta ja vedimme melkoisen paksuja kerroksia. Välihaihdutuksella halusimme varmistaa että kaikki ohenteet olisivat varmasti haihtuneet pois ennen seuraavaa kerrosta. Toisen kerroksen jälkeen pidimme vielä tunnin haihdutuksen ennen uunitusta.

Pintaa uunituksen jälkeen

Roskien poisto aloitettuna.

Ensi viikolla lisää kuvia.

2 kommenttia:

  1. Tulee mieleen laulun sanat "siliätä siliätä naisen pintaa...Ja ne raidat haluan nähdä livenä messuilla!
    Terkkuja ja tsemppiä loppukiriin koko jengille. Antti

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia, sinne vaan messuille ihastelemaan!

    VastaaPoista